Onze rolmodellen:

Stichting MStars maakt veel gebruik van de inzet van rolmodellen. onderstaande mensen zetten zich voor de stichting en werken mee aan de Road Trips en Chance 2 Cook.

Topkoks

Mounir Toub


Docent op het ROC in Eindhoven en een fantastische inspiratiebron voor jongeren!

Topsporters

Henk Pieterse


Een Kind is een kind

Het werken met kinderen van verschillende afkomsten,kleuren en gewoonten is altijd al een grotepassie geweest.Het begin van al mijn activiteiten zijn bijna identiek qua reacties van de deelnemers. Alle kinderen zien eerst een grote kerel met sportkleren aan en vragen zich af wat er gaatgebeuren.Je ziet in hun ogen de twijfel en zijn terughoudend en zijn soms zelfs angstig. Ik heb in principe een machtspositie hierdoor maar die lever ik snel in door iets uit mijn jeugdte vertellen als gepest kind . Dus in ruil voor mijn toegankelijkheid zie je dat de kinderen zichrustiger voelen en makkelijker luisteren...ik respecteer hun eerst voordat ik dat van hun verlang! Het echter blijven zitten op die machtspositie roept agressie op en werkt tegenovergesteld van watje wilt bereiken. Tijdens een clinic groeit het vertrouwen en kan ik dus meer zeggen zonder dat ik iemand kwets.Zij,de kinderen,komen ook los en zo zie je de problemen duidelijker.... De tegenwoordige jeugd heeft het niet makkelijk want ze zijn heel snel kind af.Mobieltjes,merkkleding,stoer gedrag ,scheidingen van ouders , vandalisme ,drugs en alcohol zijneen aantal termen die te vaak en te snel in hun leven voorkomen. Met mijn clinicvormen is het weer even tijd om kind te zijn en hoef je niets te bewijzen.Iedereen is gelijk en worden verschillende belangrijke sociale thema's zo tussen neus en lippenmeegenomen....het ligt er niet boven op maar het wordt wel allemaal geintegreerd binnen de les. Ik hoop U eens te mogen begroeten bij een van de Road Trips.

Achtergrond:

4 jaar College Basketbal in Amerika
101 voudig international
1989 Try-Out NBA, 76Ers, laatste van de 13 afvallers op vrijdag de 13e

Isra Ou-Aissa

Isra Ou-Aissa is het paradepaardje vanuit de stal van Team Fightin' Nabil. Niet alleen in Nederland maar ook buiten de landsgrenzen heeft zij menig titel op haar naam weten te schrijven. Zo won zij medailles in Zweden, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Hongarije, en de lijst gaat maar door.Zij is praktisch in de sport van Karate gerold dankzij haar zus en broer die beiden ook een succesvol carriere hebben gehad.Haar meest opmerkelijke winst is de gouden medaille op 'Open de Paris' in 2006. Als zij zo blijft doorgaan gaan wij nog veel horen van deze talentvolle Karateka.


 

Anouar Hadouir

Anouar Hadouir is een Nederlands profvoetballer van Marokkaanse afkomst die anno 2007 uitkomt voor eredivisionist Roda JC.
Hadouir, afkomstig uit een gezin met vijf jongens, begon zijn voetbalcarrière bij het plaatselijke BVV/Caterpillar uit zijn geboorteplaats 's-Hertogenbosch. Als tweedejaars D wekte de aanvaller interesse van een aantal regionale profclubs, zoals PSV, FC Den Bosch en Willem II. Hij koos voor de laatste. Onder Mark Wotte maakte Hadouir in het seizoen 2002/03 zijn debuut in het eerste elftal, tegen FC Zwolle.

Bjorn van der Doelen

Björn van der Doelen debuteerde in het seizoen 1994-1995 voor PSV in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Na PSV is hij gaan spelen voor Standaard Luik in België. Daarna keerde hij terug naar de Nederlandse eredivisie. De middenvelder werd door zijn grote inzet en passie populair bij de fans van FC Twente en uiteindelijk NEC.

Houssin Bezzai

Houssin is geboren in Marokko en is in zijn babytijd al naar Nederland gekomen. Zijn grootste droom was profvoetballer worden. Maar voetballen mocht alleen als school op de eerste plaats zou komen. Zijn droom werd werkelijkheid, hij is profvoetballer geworden en zijn schooldiplomas zijn ook gehaald.Als 16-jarige is hij begonnen bij Sparta Rotterdam waar hij vervolgens 8 jaar met veel plezier heeft gespeeld. In deze periode werd hij ook international voor Marokko met als hoogtepunt het behalen van de Africacup. Zijn betaald voetbalcarrière heeft hij voortgezet bij Top Oss (3 jaar) en Haarlem (1 jaar). Na sluiting van de voetbaltransfer afgelopen augustus is er helaas geen nieuwe topclub gevonden die aansloot bij de wensen van Houssin. Hij blijft gemotiveerd om nog ergens aan de slag te gaan en speelt nu op hoofdklasse-niveau bij Ter Leede. Naast zijn drukke bestaan als voetballer heeft Houssin zich altijd ingezet voor maatschappelijke doelen. Hij deed veel vrijwilligerswerk voor jongerenprojecten en (wordt) werd vaak gevraagd als rolmodel.

Jill Wilmot & Sheila van den Bulk

 

Wij zijn Sheila van den Bulk en Jill Wilmot beide speelsters van de club ADO Den Haag. Sinds dit seizoen (2007/2008) spelen wij in de vrouweneredivisie. Elke donderdagavond spelen we tegen de beste speelsters van Nederland. Aan deze competitie nemen naast ADO Den Haag ook Willem II,
FC Utrecht, FC Twente, Heerenveen en AZ deel. Wij spelen 4x tegen elkaar en strijden daarin om de kampioenschaal. Op dit moment doen wij mee met de top 3 en hopen we aan het einde van het seizoen als eerste eredivisieclub de schaal in handen te krijgen.

Zo af en toe vinden we de tijd om clinics te verzorgen voor de stichting Maroquistars. Hierin geven wij een voetbaltraining waarin technische en tactische punten naar voren komen. We starten met een warming-up en gaan daarna aan de slag met passen, trappen, trucjes, e.d. om af te sluiten met fantastische partijtjes.
Het is een hele leuke en gezellige clinic waarin iedereen zijn eigen talenten kan ontdekken.

We hopen je een keertje te zien!

Bryan van Dijk

Bryan van Dijk is al vanaf 2000 Nederlands Kampioen bij de senioren. Tot 2005 kwam hij uit in de klasse –66 kg. Hij liep in 2004, op ongelukkige wijze, net de Olympische Spelen van Athene mis. In deze gewichtsklasse won hij diverse medailles op de verschillende A-toernooien. Halverwege 2005 besloot hij van gewichtsklasse te veranderen en uit te komen in de klasse –73 kg. Dit bleek een juiste beslissing te zijn. Hij won in 2005 gelijk het NK. Het jaar daarop maakte hij indruk door het Super A-toernooi van Hamburg en het A-toernooi van Rotterdam op zijn naam te schrijven, wat hem een kwalificatie voor het EK opleverde. Op dat EK in Finland behaalde Bryan van Dijk zijn eerste bronzen medaille. In oktober van 2006 verdedigde Bryan van Dijk met succes zijn alweer zevende Nederlandse titel. Bij zijn eerste militaire wereldkampioenschappen (september 2006), tijdens zijn opleiding, behaalde hij een knappe bronzen medaille.

Arnold van der Leyde

Arnold is drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar. Dat is Arnold. Een winnaar, die zijn succes weet om te zetten in inspiratie en motivatie voor anderen. Hij geeft de spirit om de uitdaging van elke dag aan te gaan. Zijn ervaring als bokser is de leidraad. Waar het om gaat, is de balans tussen mentale en fysieke elementen. Dat is een voorwaarde voor slagkracht. Samenwerking, nog zo een. Wie wil toeslaan, is afhankelijk van sparring partners. Het komt aan op interne en externe communicatie. Hoe ga je met angst en verlies om? Hoe word je samen met anderen winnaar? Arnold maakt het duidelijk in lezingen, workshops en clinics.

Mandy Geurten

Leon Tuyt

Léon Tuijt is een (vecht)sporter in hart en nieren en draagt graag zijn steentje bij tijdens de Road Trips.
Hij is reeds 18 jaar actief in het kickboksen en het Kyokushin (full-contact) karate.
Daarnaast heeft hij  22 jaar gevoetbald,  waarin hij drie jaar als profvoetballer  actief was.
 
·         1998-2001           Profvoetballer (keeper) bij ADO Den Haag
·         2002                      Europees kampioen Full Contact Karate
·         2002                      Vierde plaats op het Wereldkampioenschap  Full Contact Karate in Spanje.
·         2004                      Winnaar K-1 kickbokstoernooi
·         2005                      Nederlands kampioen Kickboksen.
 
Sinds 2006 heeft Léon zich toegespitst op het les geven.
Léon is gediplomeerd kickboksleraar en verzorgt vechtsportclinics, zelfverdediging en weerbaarheidstrainingen en geeft in de avonduren les op zijn eigen sportschool.

Léon draagt een grote passie uit voor het sporten en voor het kickboksen in het bijzonder. Hij weet de jeugd te motiveren en stimuleren.
Zijn enthousiasme en uitstraling werken zichtbaar door op de jeugd. Plezier en spelenderwijs kennis maken met deze sport staan centraal tijdens de clinics.
Daarnaast vindt Léon het belangrijk dat er een aantal sociale competenties tijdens het sporten aan de orde komen.  Een gezonde dosis discipline, samenwerking  en communicatie onderling, doorzettingsvermogen, leiderschap en respect naar elkaar toe zijn competenties die het de jeugd een stuk makkelijker maken in de toekomst.

Soufiane Touzani


 Het succesverhaal van Soufiane Touzani (21) begint in 2002 met een rugoperatie. Een 30 centimeter lange ijzeren pin heeft zijn rugafwijking een halt toegeroepen. Soufiane Touzani (21) Sportambassadeur van Rotterdam. De revalidatie is de aanzet tot de voetballende acrobatiek die hem wereldfaam verschaft. Op doktersvoorschrift mag Touzani in 2002 alleen maar jongleren, de arts weet dat een leven zonder bal niet mogelijk is voor de voetbalverslaafde Rotterdammer. Touzani is benoemd tot sportambassadeur van Rotterdam. Zijn passie is voor Soccershowdown, samen met kompaan Kenan ‘Rathinho’ Koseoglu, maakt overuren sinds de twee Rotterdammers als karakters te kiezen zijn in het computerspel Fifa Street 2. De Touzani-filmpjes op internet zijn over heel de wereld door miljoenen mensen bekeken. In het zaalvoetbalteam van eredivisionist DZS uit Dordrecht. Na ontmoetingen met prinses Máxima en stervoetballer Eric Cantona en shows met Edgar Davids in New York, moet hij nu als sportambassadeur de jeugd het goede voorbeeld geven. Kinderen aan het sporten krijgen: Touzani doet niet anders. Met Ali B reist hij door het land met het programma Dubbel 30, waarbij kinderen twee keer dertig minuten moeten bewegen onder leiding van de rapper en misschien wel de meest getructe voetballer van Nederland. Ook heeft hij een show weggeven als voorprogramma voor de wereldberoemde artiest Akon. Touzani voetbalde al met Figo en Adriano, maar jaagt nog altijd zijn grote droom na. „Ik wil Diego Maradona en Zinedine Zidane ontmoeten.’’ …..


 Copyright Stichting Maroquistars 2008 Door Tagtic.nl