Chance 2 Cook

-Samen koken voor elkaar-
Stichting Mstars heeft voor de derde keer op rij Chance 2 Cook georganiseerd. Met grote dank aan Hotel/Restaurant Van der Valk en Hanos en vele andere sponsoren.Chance 2 Cook

Met Chance 2 Cook biedt Stichting Mstars (voorheen Stichting Maroquistars) kwetsbare jongeren een kans om een uitgebreid kerstdiner te bereiden voor mensen voor wie een kerstdiner niet vanzelfsprekend is. Mstars geeft deze jongeren niet alleen de ruimte om zich te ontwikkelen maar motiveert de jongeren ook om zich in te zetten voor andere mensen.

Kerstdiner
Op 14 december 2010 wordt Hotel/restaurant De Valk omgetoverd tot een sfeervolle kerstlocatie waar kan genoten worden van een uitgebreid kerstdiner. In samenwerking met Maatschappelijk werk Eindhoven worden mensen die leven in verborgen armoede uitgenodigd voor deze bijzondere avond. Deze mensen verdienen het om een keer in de watten gelegd te worden in een sprookjesachtige kerstsfeer.
Het kerstdiner wordt georganiseerd, bereid en geserveerd door kwetsbare jongeren, afkomstig uit verschillende culturen en sociale klassen, die weinig kansen krijgen. Deze jongeren studeren aan het ROC Eindhoven (niveau 1 horeca) en worden op de dag zelf begeleid door een professionele chefkok. Uit voorgaande jaren blijkt dat het samenwerken naar een uitdagend einddoel en het samen inzetten voor anderen, resulteert in een geweldig leerproces. We zijn alweer aanbeland bij de derde editie die dit jaar nog professioneler opgezet kan worden door de steun van Hotel & Restaurant Van der Valk Eindhoven.

Culturen
Het kerstdiner wordt bereid door leerlingen afkomstig uit verschillende culturen. Dit houdt in dat de verschillende culturen ook werkelijk te proeven zijn. Gerechten naar grootmoeders gebruik die al jaren worden overgebracht van generatie tot generatie plus de passie waarmee de chef-kok en zijn keukenbrigade de gerechten bereid leid tot een Michelin waardig menu. Natuurlijk is er ook voldoende amusement tussen de gangen.

Genodigden
Mstars gaat samen met maatschappelijk werk Eindhoven, SWOVE en de Lumens Groep op zoek naar mensen die dit steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er leven veel mensen en gezinnen in verborgen armoede. Mensen die uit schaamte niet naar de voedselbank stappen of erg eenzaam zijn. Mstars wil door middel van dit kerstdiner de mensen laten genieten van de kerstsfeer en even in het zonnetje zetten.

Samenwerken
De leerlingen hebben in de voorgaande jaren laten zien dat samenwerken kan leiden tot een glimlach op het gezicht van mensen die door een moeilijke tijd gaan. De leerlingen zetten zich geheel vrijwillig in. Om deze avond tot een groot succes te maken, hebben we uw steun nodig middels een financiële bijdrage. Wij hebben hiervoor een sponsorpakket samengesteld, maar denkt u ook eens aan de mogelijkheid dit jaar uw kerstpakket iets minder groot te maken en de uitsparing te gebruiken om deze mensen een geweldige avond te bezorgen.

Een overzicht van de sponsorpakketten  klik hier

Onderstaan enkele reacties van leerlingen uit voorgaande jaren:

‘Ik heb geleerd dat we een steun in de rug zijn voor jong en oud en dat het niet moeilijk is om culturen te verbinden’ (Roberto/Leerling)
‘Ik heb geleerd dat je mensen kan blij maken met kleine dingen’(Lisan/leerling)
‘Ik heb geleerd dat het makkelijk is om samen te werken met verschillende mensen en culturen’(Karo/leerling)Iedereen moet kunnen eten, gas en licht hebben en stromend water. En er moet financiële ruimte zijn voor minimale pleziertjes. “Een bloemetje hoort erbij.” – Minister Klompé tijdens de invoering van de Algemene Bijstandswet in 1965.Wilt u dit initiatief ondersteunen dan kunt u ook contact opnemen met:
Richard.dillen@mstars.nl of Sanne.bijlhout@mstars.nl of bellen naar 040 787 79 83


Om het doel van de avond en de betrokkenheid te vergroten zal Mstars een beroep doen op landelijke en regionale pers.

 Copyright Stichting Maroquistars 2008 Door Tagtic.nl